SISTEM SAHAM – Panduan Analisa Jual Beli Saham Yang Menguntungkan

Ebook panduan jual beli saham ini ditulis oleh Khairul Arifin Bin Selamat. Seorang yang berminat pada pelaburan pasaran saham sejak tahun 2003 setelah memperolehi dan menjual ESOS syarikat dan mendapat untung yang lumayan darinya.

Bermula detik itu, beliau mula melabur secara kecil-kecilan menggunakan wang simpanan dan membeli banyak buku dan ebook berkaitan pelaburan yang dibeli import daripada luar negara kerana buku-buku tempatan berkenaan pelaburan saham pada ketika itu amat kurang sekali

Menggunakan ilmu pada buku yang dibeli memberikan banyak pengalaman pada beliau berkenaan pelaburan saham. Ada formula yang sesuai digunakan di Malaysia, ada juga yang tidak sesuai. Belajar dari pengalaman, beliau telah menemui satu sistem yang terbaik tentang setiap kenaikan dan kejatuhan saham yang berlaku di pasaran saham Malaysia.

Klik sini Untuk beli ebook Panduan Jual Beli Saham.

Sistem Jual Beli Saham

Apakah Sistem Yang di Gunakan?

Sistem yang digunakan merupakan strategi “swing trading”. Dimana, menyimpan sesuatu saham yang dibeli untuk jangkamasa 2-6 bulan. Strategi T3 ataupun Intraday tidak digunakan kerana kurang sesuai untuk pasaran saham di Malaysia.

Ebook ini bukanlah untuk mereka yang baru nak berjinak-jinak dalam permainan saham, yang mana masih lagi “blur-blur” bagaimana mahu membuka akaun trading. Ini kerana, di dalam ebook ini TIADA panduan mengenai “Bagaimana mahu membuka akaun trading? Apa itu candle stick? Apa itu Bursa Malaysia?” dan perkara-perkara asas yang lain.

Ebook ini adalah untuk pelabur-pelabur yang paling kurang, sudah biasa atau familiar dengan carta saham atau pun yang sudah biasa dengan analisis forex. ianya lebih sesuai untuk mereka yang sudah lama berada di pasaran saham tetapi masih lagi tidak mampu menjana keuntungan yang memuaskan.

Ianya adalah sebuah ebook yang akan memberikan panduan secara terperinci bagaimana mahu menganalisa carta saham sesebuah syarikat dan bilakah masa yang sesuai untuk membeli ataupun menjualnya. Ianya lebih menjurus kepada “Technical Analysis”.

Klik sini Untuk beli ebook Panduan Jual Beli Saham.

ebook Panduan Jual Beli Saham

Dengan mengikuti panduan yang diberikan di dalam ebook ini…..

Anda TIDAK PERLU lagi menyesakkan kepala anda dengan berpuluh-puluh technical indicator untuk mentafsirkan satu-satu pergerakkan saham. Ianya hanya membuatkan diri anda berada dalam keadaaan analisis-paralysis yang akhirnya tidak akan membantu anda langsung untuk membuat sebarang keputusan.

Anda TIDAK PERLU lagi menghiraukan kebanyakkan berita yang disajikan di akhbar-akhbar atau portal berita internet berkenaan saham-saham tertentu yang kebanyakkannya, hanya bertujuan untuk memancing pelabur biasa untuk membeli saham yang sudah tidak diingini oleh institusi kewangan.

Anda TIDAK PERLU lagi bergantung kepada pendapat orang lain tentang mana satu saham yang patut dibeli. Tetapi, anda akan mampu membuat keputusan sendiri dengan YAKIN untuk beli sesuatu saham yang menguntungkan!

Sebenarnya, di dalam ebook ini, anda akan didedahkan dengan 3 element penting dalam menganalisa pasaran saham.. Ya! hanya 3 perkara sahaja yang perlu anda lihat untuk mengetahui sesuatu saham itu bagus atau tidak untuk dijual-beli. Ianya pula hanya mengambil masa sekitar 1 jam sehari sahaja untuk membolehkan anda menganalisa keseluruhan pasaran saham dan akhirnya membuat keputusan yang tepat sama ada mahu membeli atau menjual!.

Namun begitu, kaedah yang didedahkan di dalam ebook ini tidaklah menjanjikan pulangan 100%, 200%, 300% atau lebih dalam masa yang singkat. Jika itu yang anda mahu, maka ebook ini bukanlah untuk anda. Apa yang pasti kaedah yang didedahkan di dalam ebook ini akan memastikan anda tidak akan rugi besar dalam pasaran saham. Itu yang paling utama.

Jika anda mengikut langkah-langkah yang diajarkan tanpa gagal dan berdisplin, anda hampir pasti akan mendapat keuntungan yang konsisten di dalam pelaburan saham berbanding menggunakan kaedah-kaedah lain!

Walaupun ebook ini adalah ebook DIY saham, tetapi beliau tetap akan membimbing anda hingga anda dapat menggunakan kaedah ini dengan sempurna. Beliau telah menyediakan forum khas untuk anda rujuk dan menanyakan soalan-soalan berkenaan kaedah kyang ada dalam ebook ini.

Klik sini Untuk beli ebook Panduan Jual Beli Saham.

Berapa Harga Ebook Ini?

Beliau menetapkan harga ebook ini pada harga RM80 sahaja! (mungkin akan dinaikkan pada masa hadapan). Harga itu dikira terlalu murah jika hendak dibandingkan dengan keuntungan yang bakal anda perolehi hasil daripada menggunakan “sistem” yang diajarkan di dalam ebook ini!.

Jika anda rasa RM80 terlalu besar dan amat merugikan anda, maka, bayangkan pula kerugian yang anda akan alami di sebabkan terbeli saham yang salah! Anda boleh kehilangan beribu-ribu ringgit hanya kerana membeli 1 saham yang tidak dianalisa dengan tepat.

Hanya RM80 Untuk Ilmu MENGGANDAKAN KEUNTUNGAN Anda di Pasaran Saham!

Klik sini Untuk beli ebook Panduan Jual Beli Saham.

Bonus Hebat Untuk Anda!

Jika anda mendapatkan ebook “Sistem Saham” ini sekarang, beliau juga akan berikan anda beberapa buah bonus sampingan. Ianya adalah ebook-ebook yang banyak membantu beliau di dalam meneroka dunia pelaburan saham selama ini. Bukan 1 tetapi 6 buah ebook hebat yang sangat memberikan inspirasi dan motivasi!

Ebook Bonus Jual Beli Saham

Klik sini Untuk beli ebook Panduan Jual Beli Saham.

Leave a Reply